صفر تا 100 بازسازی ساختمان اداری (نوسازی شرکت ها)

بازسازی ساختمان اداری و نوسازی بهتر است یا اینکه کل ساختمان را مدرنیته و با ساختار و معماری جدیدی از پایه بنیان کنیم؟ این سوالیست که اغلب می پرسند. این مساله را می بایست از دو بعد کاملا متفاوت بررسی کرد. اول اینکه آیا بازسازی دفاتر اداری مقرون به صرفه تر است یا تخریب؟ دوم اینکه آیا شرایط بازسازی ساختمان اداری منجر به اختلال در عملکرد کارمندان مجموعه خواهد شد؟ تمامی این موارد می بایست قبل از تصمیم بر بازسازی یا تخریب و نوسازی به صورت کامل مورد بررسی قرار گیرد.

نیاز به بازسازی ساختمان اداری دارید؟
مشاوران ما شما را راهنمایی می کنند

در ادامه با چه مطالبی آشنا می شویم ؟

در ادامه با تمامی اقدامات و مواردی که در بازسازی ساختمان اداری نیاز است بدانید آشنا می شوید.

فهرست مطالب

در ادامه با چه مطالبی آشنا می شویم ؟

چگونه بفهمیم ساختمان اداری ما نیازمند بازسازی است؟

ابتدا باید چندین مورد را به صورت اساسی و مهندسی مورد بررسی و بازرسی قرار داد سپس تصمیمی مبنی بر بازسازی ساختمان اداری گرفت. در حقیقت عمر ساختمان و درصد فرسودگی آن یکی از اصلی ترین فاکتورها در حوزه بازسازی تلقی می شود. مساله دوم میزان فرسودگی تاسیسات ساختمانی است. اینکه این ساختمان تا چه حد فرسوده شده و تاسیسات آن قاب استفاده هستند یا خیر باید به صورت کامل بررسی گردد.

  • قدمت بالای ساختمان
  • فرسودگی تاسیسات
  • کمبود نور در میز کارکنان و محیط عمومی ساختمان اداری

دلایل بازسازی ساختمان اداری

بازسازی ساختمان های اداری برای بهبود نمای ساختمان، وضعیت تأسیسات، کیفیت عملکرده کارکنان و رضایت ار رجوع می باشد زیرا یک طراحی و بازسازی شیک و رسمی موجب می شود تا فضای کاربردی بهتری در اختیار داشته باشید و بازدهی کاری خود را نیز افزایش دهید. ساختمان‌ اداری یکی از محیط‌های مهم و اساسی در زندگی افراد است و یا در تعریف دیگر خانه دوم افراد به حساب می آید. بنابراین طراحی جذاب و دل نشین ساختمان  اداری  در روحیه کارمندان تأثیر زیادی دارد و همچنین باعث استحکام و جذابیت محیط اداری نیز می شود. یکی دیگر از دلایل مهم در بازسازی، افزایش طول عمر ساختمان ها مخصوصا ساختمان‌های قدیمی است چون این ساختمان‌های اداری به مرور زمان دچار فرسودگی می شوند. از دیگر دلایلی که منجر به بازسازی ساختمان ها می شود عبارت اند از….

  • تکراری بودن فضا
  • کاربرد تر کردن فضا
  • حذف دیوارهای قدیمی و اضافی
  • ساخت دکوراسیون جدید وشیک
  • طراحی اتاق جدید و سرویس بهداشتی
  • افزایش روشنایی فضا در اداره وایجاد فضای  سبز برای گلهای طبیعی
  • تغییر برخی از قسمت‌های آن  مثل سقف، کف و دیوار

دلایل بازسازی ساختمان اداری

مراحل بازسازی ساختمان اداری

مراحل بازسازی ساختمان اداری مانند هر پروژه دیگر ساختمان دارای قوانین و مراحلی می باشد که باید پیمانکاران، این فرآیند مهم را بر اساس قوانین پیش ببرند. بنابراین رعایت مرحله به مرحله بازسازی ساختمان‌های اداری موجب ایجاد نظم و کیفیت کار و نتیجه دلخواه می شود.

مراحل بازسازی ساختمان اداری به دو صورت انجام می شود. یکی بازسازی زیرساخت ساختمان و دیگری بازسازی دکوراسیون است. البته باید بدانید که مراحل بازسازی ساختمان‌های اداری با مراحل بازسازی ساختمان‌های قدیمی و کلنگی تفاوت چندانی ندارد تنها تفاوت آنها در دکوراسیون داخلی می باشد. چون دکوراسیون داخلی ساختمان های اداری باید رسمی باشد و با نوع فعالیت اداره هماهنگ باشد. ترتیب مراحل بازسازی ساختمان های  اداری به شرح زیر است.

  1. تشکیل پرونده و برنامه ریزی
  2. مراجعه مالک به شهرداری و بازدید توسط مأمور شهرداری
  3. صدور مجوز پروانه ساخت
  4. تخریب
  5. بازسازی و تعمیرات عمیق مثل لوله کشی و شبکه برق رسانی
  6. نصب تجهیزات
  7. ارزیابی نهایی

مراحل بازسازی ساختمان اداری

عوامل  مؤثر بر هزینه بازسازی ساختمان اداری

امروزه اولین و مهم ترین مسئله ی افرادی که قصد بازسازی ساختمان‌های قدیمی را دارند هزینه مربوط به آن می باشد. هزینه بازسازی از جمله عواملی است که نمی توان برای آن یک عدد و رقم تعیین کرد زیرا بازسازی اداری با توجه به میزان فرسودگی ساختمان انجام می شود. فضای اداری شاید خیلی قدیمی و فرسوده باشد و یا برعکس نیاز به بازسازی بیشتری نداشته باشد.

در بازسازی ساختمان‌های اداری و مسکونی، عوامل بسیار مهمی وجود دارند که می توانند، هزینه های بازسازی و تعمیرات مورد نظر را  دستخوش تغییراتی قرار دهند که با یک مدیریت صحیح  می توان موجب کاهش هزینه ها شد. همان طورکه عوامل مختلف برای بازسازی ساختمانهای اداری می تواند باعث افزایش یا کاهش مدت پروژه شود. بسیاری از همین عوامل نیز در هزینه ها تأثیر گذار هستند.

در زیر به چند تا از عوامل مؤثر بر هزینه های بازسازی ساختمان اداری اشاره  خواهیم کرد.

  • مساحت و متراژ ساختمان: از مهم ترین عوامل بازسازی ساختمان اداری که در میزان هزینه ها تأثیر می گذارد متریال آن است. معمولا مساحت و متراژهای  ساختمان‌های اداری بزرگ نیست به همین دلیل هزینه بازسازی آنها نیز بزرگ نیست.
  • دستمزد پیمانکار، استاد کاران، کارگران: میزان دستمزد کارد فنی، یکی دیگر از عوامل هزینه می باشد که این هزینه ها بر اساس خدمات به کار رفته محاسبه می شوند. دستمزد کارد فنی یا به صورت کار مزد یا به صورت کنترات می باشد.
  • شرایط محیط ساختمان اداری: موقعیت و شرایط محیط ساختمان اداری یکی از عوامل مؤثر بر هزینه بازسازی می باشد. اگر شرایط محیطی ساختمان در فضای باز باشد و امکان دسترسی به مصالح و امکانات هم بر راحتی مقدور باشد پس هزینه کمتری را نسبت به ساختمان‌های اداری که در محیط بسته قرار دارند  را در بر می گیرند.

همان طور که به آن اشاره کردیم بازسازی ساختمان اداری می تواند به  عوامل  گوناگونی وابسته باشد.  عواملی مثل گچکاری دیوارها،  سقف، نقاشی دیوارها سرامیک یا پارکت کف و…بر هزینه بازسازی ساختمان  تأثیر می گذارد.

عوامل  مؤثر بر هزینه بازسازی ساختمان اداری

مجوزهای لازم برای بازسازی ساختمان اداری

همان طورکه گفته شد بازسازی ساختمان های قدیمی و فرسوده به معنای نوسازی و ترمیم ساختمان می باشد، زیرا که این بناها دچار فرسودگی و یا ایرادات داخلی ساختمان هستند. که در این صورت با بازسازی به طول عمر آن‌ها افزوده می شود. بنابراین برای بازسازی این گونه ساختمان‌های اداری بایستی مجوزهای لازم را از شهرداری گرفت. اگر در غیر این صورت باشد یعنی قانون مجوز گرفتن از شهرداری رعایت نشده و ساختمان اداری نقص قانونی دارد و جریمه خاصی را باید  بپردازد. درواقع هر کاری برای احداث بنا که باعث می شود قوانین شهرداری، نقض شود، به دریافت مجوز بازسازی ساختمان اداری از سمت شهرداری نیاز دارد یا به عبارت دیگر بایستی با هماهنگی شهرداری و بر طبق قاعده و قانون‌های مهندسین متخصص اجرا گردد.

برای درخواست مجوز بازسازی باید به شهرداری منطقه مورد نظر خود مراجعه کنید و فرم مجوز را دریافت کنید. برای دریافت مجوز بازسازی ساختمان اداری از شهرداری موظفید که یک سری مدارک به شهرداری تحویل بدهیدوتشکیل پرونده انجام دهید. این مدارک عبارتند از ارائه سند مالکیت اصلی، یک کپی_ ارائه یک کپی از پنجاق ملک_ ارائه مدارک شخصی مثل شناسنامه یا کارت ملی مالک_ ارائه جوابیه آتش نشانی_ارائه پاسخ نامه بیمه_تکمیل فرم  مربوطه و… بنابراین مجوز بازسازی و تعمیرات ساختمان از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار هستند و تمام ساخت وسازها ملزم به دریافت مجوز می باشند.

مجوزهای لازم برای بازسازی ساختمان اداری

مدت زمان بازسازی ساختمان اداری

همان طورکه  اطلاع  دارید،ساختمان‌های اداری با گذشت زمان دچار آسیب و فرسودگی می شوند، به  دليل این که روزانه ارباب رجوع زیادی در آن رفت وآمد دارند. ساختمان‌های اداری قدیمی بر مبنای طرحهای قدیمی ساخته شده‌اند و با سلیقه های امروزی فرق دارند، بنابراین باید بازسازی شوند. البته این بازسازی هم نیاز به زمان دارد.

مدت زمان لازم برای بازسازی این گونه ساختمان ها  هم به  حجم کار و میزان تخریب بستگی دارد. البته امروزه زمان لازم برای بازسازی ساختمان های اداری عملی کاملا رایج است. ساده ترین راه فهمیدن زمان لازم برای پروژه ساختمانی ، مقایسه کردن آن با پروژه بازسازی شده  مشابه به آن است که بازسازی شده اند زیرا از مدت زمان تقریبی آن مطلع می شوید.

بازسازی ساختمان‌های اداری دو نوع است جزئی و کلی، مسلما برای بازسازی کلی ساختمان اداری نسبت به بازسازی جزئی، مدت زمان بیشتری نیاز خواهید داشت. عواملی که بر مدت زمان بازسازی ساختمان تأثیرگذار هستند عبارت اند از……

  1. مساحت و متراژ که یکی از عوامل مهم تعیین کننده زمان پروژه بازسازی است.
  2. دریافت و اخذ مجوز از شهرداری که نیاز به زمان و مراحل قانونی دارد.
  3. وضعیت آب و هوا بسیار مهم است زیرا انجام برخی از کارهای ساختمان با درجه هوا ارتباط مستقیم دارد یا در بعضی مواقع تغییرات نابهنگام انجام پروژه را به تأخیر می اندازد.
  4. میزان نیروی کار یکی از عوامل مهم زمان بازسازی ساختمان اداری است.
  5. به موقع رساندن مصالح مورد نیاز بازسازی که در روند کار تأثیر می گذارد نیز  مهم است.
  6. با توجه به این عوامل تعیین کننده که بر روی مدت زمان بازسازی تأثیر می گذارند به صورت تقریبی می توان گفت مدت زمان بازسازی ممکن است بین چهار تا هشت ماه طول بکشد.

 تغییر طرح معماری داخلی

بازسازی ساختمان اداری با هدف تغییر دکوراسیون و گاها با هدف بهبود زیرساخت و افزایش بهره وری صورت می گیرد. چنانچه در بازسازی تمایل به ایجاد تغییرات ظاهری نیز وجود داشته باشد طراح مجموعه دست به کار خواهد شد و براساس سلیقه مشتری ایده های خاص و کاربردی متناسب با نوع ساختمان اداری و کاربری آن اتود خورده می شود در صورت تایید این ایده ها تحت عنوان تغییر طراحی ساختمان و معماری پیاده سازی می شود.

مباحثی همچون جداسازی فضاها با به کارگیری پارتیشن با هدف افزایش بهره وری بخش ها و استفاده حداکثری از فضا و همچنین تعویض پوشش سقف، پوشش دیوار و کفپوش با هدف افزایش زیبایی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

نوسازی دفتر و ادارات با هوما 360

در شرکت مهندسی هوما 360 شما با خیالی آسوده می‌توانید بازسازی ساختمان اداری خود را به ما بسپارید. ما با کادری مجرب در کنار شما هستیم. بررسی های اولیه و ایده های طراحی و بازسازی خلاقانه تخصص ماست. در هوما سعی کرده ایم براساس سلیقه کلاینت و فضای موجود، مطلوب‌ترین نوع بازسازی ممکن را ارائه کنیم. تیم مهندسی هوما 360 با هدف مطلوب‌تر شدن فضای ساختمان، تغییرات اساسی در ظاهر به همراه رعایت اصول کیفی حس ناب و خوشایندی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. طراحی تخصصی، مشاوره‌های سطح بالا و اجرای اصولی وجه تمایز ماست.

سوالات متداول بازسازی ساختمان اداری

اصولا بازسازی ساختمان اداری و تخمین زمان تقریبی آن به انتخاب مشتری بستگی دارد. اینکه میزان فرسودگی ساختمان و تاسیسات آن تا چند درصد برآورد شود و شخص تمایل داشته باشد تا چه میزان تغییرات اساسی در بازسازی ساختمان اداری و دفتر کاری صورت‌گیرد فاکتورهای تعیین کننده زمان هستند. چنانچه تمایل داشته باشید تغییر کاربری ایجاد نمایید و هدف از بازسازی ساختمان اداری و دفتر کاری تغییر نوع کاربری ساختمان باشد طبیعتا مدت زمان بازسازی نیز افزایش خواهد یافت. عمده تغییرات اساسی و میزان فرسودگی ساختمان نیز می توانند مدت زمان بازسازی دفاتر اداری را تحت الشعاع خود قرار دهند.

تخمین هزینه بازسازی ساختمان‌های اداری نیز به فاکتورهای متنوعی بستگی دارد. انتخاب و سلیقه کلاینت و همچنین گستردگی بازسازی از کلیدی‌ترین عوامل تخمین تقریبی هزینه‌های بازسازی هستند.